Forma 1 Magyar Nagydíj 2015 - Hírek - JR Hildebrand és Alexander Rossi célja a Forma-1
A Forma 1 Magyar Nagydíj jegyértékesítési helye
Még 257 nap a 2020-as Nagydíjig Magyar Magyar

 Hírek

motorsportal.hu

Vissza az áttekintéshez

JR Hildebrand és Alexander Rossi célja a Forma-1


A múlt heti jerezi teszten számos fiatal tehetség kapott lehetőséget arra, hogy Formula-1-es autóban is számot adjon a tudásáról. A húsz pályára lépő között volt két amerikai pilóta is, John Randal Hildebrand és Alexander Rossi, akik a Motorsport Aktuellnek a terveikről meséltek.

A három nap összesített teljesítményét tekintve Hildebrand (Force India) a tizenkettedik, Rossi (BMW) a tizennegyedik helyen állt.

"A Formula-1-es autó a gyors kanyarokban fantasztikus. Amerikában a NASCAR nagyon népszerű, én azonban sokkal jobban szeretem az együléses versenyautókat." - jelentette ki Hildebrand, aki még nem döntött arról, hogy Európában fog versenyezni, vagy az IndyCart választja.

"Februárban teszteltem egy Indy autót, ami fantasztikus gépezet, a tapadás terén azonban el van maradva a Formula-1-től."

Rossi vele szemben biztos résztvevője a GP2-es Ázsia sorozatnak, és ha jól szerepel, az európai bajnokságban is rajthoz állhat jövőre.

"Az oválpályás versenyeket nem szeretem, így hamar tudtam, hogy a pályafutásom során milyen irányba szeretnék elindulni. A GP2 költséges, én azonban Európában szeretnék versenyezni."

A jövő évben debütáló US F1 az eredeti tervek szerint amerikai versenyzőkkel rajtolt volna, a két hazai pilótával azonban nem folytatnak komolyabb tárgyalásokat, így a fiataloknak várniuk kell az újabb Forma-1-es lehetőségre.


2009.12.11. 10:25 | Motorsportal
www.motorsportal.hu
Vissza az oldal elejére