Forma 1 Magyar Nagydíj 2015 - Hírek - A Virgin Racing bemutatta a VR-01-es versenyautóját
A Forma 1 Magyar Nagydíj jegyértékesítési helye
Még 161 nap a 2019-es Nagydíjig Magyar Magyar

 Hírek

motorsportal.hu

Vissza az áttekintéshez

A Virgin Racing bemutatta a VR-01-es versenyautóját


A Virgin Racing Silverstone-ban bemutatta új VR-01-es versenygépét, amelyről a brigád két versenyzője, Timo Glock és Lucas di Grassi húzta le a leplet. A prezentációt a tervek szerint az interneten is elérhetővé tette volna a csapat, a technika azonban közbeszólt.

A Virgin F1 Racing eredetileg Manor néven nevezett a 2010-es Formula-1-es bajnokságba, majd a Virgin, mint névadó szponzor is beszállt a brigádba, ezért történt a módosítás.

A Virgin csoport vezetője, Richard Branson a bemutató során áradozott az autóról. "Micsoda gép! Nick (Wirth) és a tervezőcsapata remek munkát végzett, és megérdemlik, hogy ma ők legyenek reflektorfényben. Nagyszerű, hogy részt vehetek ebben az utazásban."

"Most a tesztekre és az évad további előkészületeire fogunk összpontosítani." - tette hozzá Branson.

Az autó szélcsatornai munkálatok mellőzésével, kizárólag a CFD technológiát használva épült, ami egyedülálló. A csapat üzletvezetője, Graeme Lowdon hozzátette: "Kíváncsian várjuk a teszteket, hogy megtudjuk, hogy az elmúlt tíz hónapban hogyan dolgoztunk. De már ez is remek teljesítmény."

"Mindez nem lett volna lehetséges, ha a csapatot nem olyan elszánt emberek irányítják, mint John (Booth) és Nick (Wirth), valamint, ha nem kapunk támogatást a Virgintől." - folytatta a szakember, aki biztos abban, hogy a csapatnál minden szükséges feltétel adott ahhoz, hogy sikeresek legyenek.

A brit csapat holnap és holnapután Silverstone-ban viszi pályára az autóját, a jövő héten pedig Jerezben folytatják a felkészülést az évadra.

A csapat ígérete szerint hamarosan képeket is közöl az autóról.
2010.02.03. 12:00 | Motorsportal
www.motorsportal.hu
Vissza az oldal elejére