Forma 1 Magyar Nagydíj 2015 - Hírek - Mercedes: Máshol sírás lett a vége a szupersztárok harcának
A Forma 1 Magyar Nagydíj jegyértékesítési helye
Még 37 nap a 2018-as Nagydíjig Magyar Magyar

 Hírek

motorsportal.hu

Vissza az áttekintéshez

Mercedes: Máshol sírás lett a vége a szupersztárok harcának


A Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff büszke arra, ahogy csapata négy évig kezelte Lewis Hamilton és Nico Rosberg rivalizálását, a múltban ugyanis az összes hasonló esetben hamar kicsúszott az irányítás a vezetőség kezéből. Az osztrák elmondta, ők hogy kerülték el ezt.

Hamilton és Rosberg kettőse összesen 54 futamgyőzelmet és három világbajnoki címet szerzett 2013 és 2016 között, a rengeteg siker mellett azonban néhány igazán forró pillanattal is ,,megajándékozták" főnökeiket. Az ütközések, a szócsaták és a folyamatos feszültség ellenére azonban a Mercedes nagyrészt ellenőrzés alatt tartotta a két világbajnok rivalizálását.

A gyár sportigazgatója egy, az Autosportnak adott interjúban - röviddel azelőtt, hogy Rosberg az F1 világát sokkolva bejelentette visszavonulását - beszélt a négyéves párharcról, kiemelve, hogy más esetekben (például Ayrton Senna és Alain Prost közös mclarenes időszakában) rendre sírással végződött a ,,szupersztárok összecsapása". ,,Sikerült elérnünk, hogy négy évig kézben tartsuk az irányítást úgy, hogy ketten velünk dolgoztak a mezőny legjobbjai közül" - kezdte.

,,A múltban láthattuk, hogy amikor összeeresztettek két szupersztárt, akkor csak egy-két évig tudták tartani őket, majd sírás lett a vége. Nálunk is voltak döccenők és nehezen kezelhető pillanatok, de alapvetően kézben tudtuk tartani a dolgokat. Felismertük, hogy az intenzív versengés nagyon fontos. Nem szabad túlreagálni a dolgot. A pilóták pedig ugyanúgy rájöttek, mennyien dolgoznak értük a háttérben komoly erőfeszítéseket téve" - magyarázta.

Wolff kiemelte, a Mercedes is sokat tanult a saját hibáiból, az átláthatóság pedig kulcsfontosságú volt Hamilton és Rosberg közös évei alatt. ,,Tanulnod kell a saját hibáidból, és mások hibáiból is. Sok időt szánunk a versenyzőkkel való kapcsolattartásra, az átláthatóság pedig különösen fontos. Nincs olyan, hogy elhallgatunk valamit. Nyílt lapokkal játszunk" - mondta.

Végül hozzátette, a két bajnok közötti teljesítménybeli ingadozásra ő maga sohasem talált tökéletes magyarázatot. ,,Nem értem, és már nem is akarom megérteni. Vannak gyengébb és erősebb hétvégéik, de elvégre emberek ülnek ezekben az autókban, még akkor is, ha a legjobbak a saját területükön. Vannak jó és rossz napjaik, és talán a pálya sem fekszik nekik annyira. Aztán valami összeáll. Ezért is tűnik ez olyannak, mint az apály és a dagály. Nincs sorminta. Volt, hogy Nico nyerte zsinórban a futamokat, és volt, hogy Lewis. Ne próbáljuk elemezni, nincs tudományos magyarázat!"


2016.12.30. 15:40 | info@motorsportal.hu (M4Sport)
www.motorsportal.hu
Vissza az oldal elejére