Forma 1 Magyar Nagydíj 2015 - Hírek - Sainz fejlődése lenyűgözte a Toro Rossót
A Forma 1 Magyar Nagydíj jegyértékesítési helye
Még 65 nap a 2018-as Nagydíjig Magyar Magyar

 Hírek

motorsportal.hu

Vissza az áttekintéshez

Sainz fejlődése lenyűgözte a Toro Rossót


Lenyűgözőnek és figyelemre méltónak tartja Carlos Sainz fejlődését a Toro Rosso csapatvezetője, Franz Tost. Az osztrák szakember komoly dicséretben részesítette a fiatal pilótát, aki elmondása szerint 2017-ben a lehető legjobb helyen lesz a Red Bull második számú istállójánál.

Sainz nem titkolja, szívesen lett volna Max Verstappen helyében, vagyis örömmel átült volna az anyacsapat autójába Danyiil Kvjat ,,lefokozását" követően, a bikások döntése azonban nem törte meg, sőt az év második felében több kiugró eredménnyel jelezte, adott esetben vele is számolni kell. Ezek egyébként a közvélemény mellett néhány rivális érdeklődését is felkeltették.

A Renault például szívesen szerződtette volna, a Red Bull viszont nem engedte el a franciákhoz (ez is jelzi, hogy munkaadói benne is látják a potenciált), hanem még egy évre a Toro Rossóhoz láncolta, ahol egyébként roppant elégedettek vele. ,,Meggyőzően vezetett, de még lenyűgözőbb az, amilyen ütemben fejlődött, ez döntő fontosságú volt" - mondta a csapatvezető. ,,Látjuk, hogy egyre jobb és jobb lesz. Pozitív a hozzáállása és jó vele dolgozni" - tette hozzá.

,,Nagyon jól megérti a sport technikai oldalát is, és remek visszajelzései vannak. Jól teljesít a vizes pályán is, ahogyan azt a Brazil Nagydíjon láthattuk, ezek a tényezők pedig igazán erős versenyzővé teszik őt" - folytatta Tost a fiatal versenyző méltatását.

Az osztrák azt is figyelemre méltónak tartja, ahogyan Sainz kezelni tudta azt, hogy a Red Bull nem őt, hanem a csapattársat léptette elő, sőt pont ezt követően lendült igazán jó formába (a spanyol, az amerikai és a brazil versenyen is erősen teljesített). Végül megjegyezte, pilótájának nem is szabad elkeserednie amiatt, hogy most lecsúszott a Red Bull-ülésről, hiszen rengeteg ideje van arra, hogy feljebb lépjen és az élmezőny tagjává váljon.

,,Még mindig nagyon fiatal, és szerintem ő is jól tudja, hogy most a Toro Rosso a legjobb csapat számára, főleg a következő szezonban. Már várom az új idényt! Még csak 22 éves, régebben ennyi idős korukban a pilóták még el sem jutottak a Forma-1-ig. A fiatal pilóták néha úgy érzik, kifutnak az időből, de ez nem igaz. Annyira fiatalok még, és rengeteg lehetőség áll előttük. Majd meglátjuk, hova jutunk az új szabályok között" - zárta gondolatát.


2016.12.30. 16:51 | info@motorsportal.hu (M4Sport)
www.motorsportal.hu
Vissza az oldal elejére