Forma 1 Magyar Nagydíj 2015 - Hírek - A Liberty ,,fesztivált" varázsolna a versenyhétvégékből
A Forma 1 Magyar Nagydíj jegyértékesítési helye
Még 100 nap a 2018-as Nagydíjig Magyar Magyar

 Hírek

motorsportal.hu

Vissza az áttekintéshez

A Liberty ,,fesztivált" varázsolna a versenyhétvégékből


Egy meg nem nevezett Forma-1-es sportvezető több konkrétumot is elárult a Liberty Media terveiről. A hamarosan többségi tulajdonossá váló amerikai cég ,,sportfesztiválokká" alakítaná a versenyhétvégéket és szélesebb körben tenné ismertté, népszerűvé a kategóriát.

A Liberty szeptemberben vásárolta be magát a királykategóriába, és ha minden jól megy, 2017 első negyedévében a sportág többségi tulajdonosává válik. Noha képviselőik már hónapok óta ott vannak a tűz közelében, terveikről eddig keveset beszéltek, most azonban egy meg nem nevezett bennfentes több információt is megosztott a Financial Times olvasóival.

Elmondta, az amerikaiak egyik legfontosabb célkitűzése az, hogy valódi szórakoztató eseménnyé alakítsák a hétvégéket, amire a szurkolók nemcsak egy-egy autóversenyként gondolnak majd, hanem kihagyhatatlan rendezvényként, mint például a Super Bowlra. ,,Azt akarjuk, hogy ezek az események többek legyenek egyszerű autóversenynél. Szeretnénk, hogy az emberek úgy érezzék, mindenképpen jelen kell lenniük a helyszínen" - mondta az ,,informátor".

Ami magukat a helyszíneket illeti, a Liberty mindenképpen növelni szeretné az amerikai futamok számát (jelenleg New York, Los Angeles, Las Vegas és Miami is szerepel a lehetséges futamhelyszínek listáján), ugyanakkor a sport nyugat-európai jelenlétét is növelni akarja (előfordulhat tehát, hogy több klasszikus pálya is esély kap a visszatérésre, a jelenlegiek pedig ,,fellélegezhetnek").

Az eddig sem volt titok, hogy az amerikaiak nyitni szeretnének a közösségi média és a digitális platformok felé, ezen a téren ugyanis roppant elmaradottnak találják a Forma-1-et. ,,Nincs marketing és nem is kutatjuk ezt a témát. Nincsenek adatok, nincsenek digitális platformok" - panaszolja a név nélkül nyilatkozó szakember. ,,A sportág különleges globális tartalommal bír, és nem tett eleget azért, hogy ezt kiaknázza. Fokoznunk kell a rivalizálást is, és lehetővé kell tenni, hogy az emberek jobban megértsék a sportban használt technológiákat" - tette hozzá.

Elmondta, a Forma-1 a rajongói termékek értékesítésével sem végez tökéletes munkát, tehát ez is egy olyan terület, amin javítani lehetne, valamint a különböző technológiai vívmányokat is sokkal jobban be lehetne építeni a közvetítésbe. Itt a ,,virtuális valóságot" említette (feltehetően a VR szemüvegek használatára célzott) olyan eszközként, melynek segítségével több embert érhetnek el.

Ezekkel az újításokkal természetesen a fiatalabb generációkat célozzák, hiszen mindenképpen népszerűbbé akarják tenni a sportágat, de nemcsak az autóversenyzést kedvelők között, hanem szélesebb körben is. Ezen felül a kereskedelmi bevételek elosztását is felülvizsgálnák, a jelenlegi rendszert ugyanis több csapat is igazságtalannak tartja. A Liberty őket is elégedettebbé szeretné tenni. ,,Közös jövőképre van szükségünk" - mondta a sportvezető.

Az utóbbi hetekben egyébként felpörögtek az események a Liberty háza táján, és több cikket is olvashattunk arról, milyen irányba indulnának. A fent említett - hitelesnek mondott forrástól érkező - tervek mellett szó esett arról, hogy ismét megpróbálkoznak a költségvetési plafon bevezetésével (itt komoly ellenállásba ütközhetnek a nagycsapatok részéről) és a hétvégék formátumát is átalakíthatják. Állítólag megvizsgálják majd a pénteki program eltörlésének és egy szombati sprintfutam bevezetésének a lehetőségét is.


2016.12.30. 18:19 | info@motorsportal.hu (M4Sport)
www.motorsportal.hu
Vissza az oldal elejére