A Forma 1 Magyar Nagydíj jegyértékesítési helye
Még 190 nap a 2022-es Nagydíjig Deutsch Deutsch | English English | Suomi Suomi | Polski Polski | Magyar Magyar

 Eredmények 2004 Futambeszámoló

Futambeszámoló


Schumacher újabb elsöprő győzelme

Michael Schumacher ismét maga mögé utasította az egész mezőnyt. Mai első helyezésének köszönhetően megszerezte csapatának az újabb konstruktőri világbajnoki címet. Másodikként Rubens Barrichello, harmadikként pedig Fernando Alonso ért célba.

A Forma 1 mezőnyének hatszoros világbajnok versenyzője, Michael Schumacher rekorderedménynek számító teljesítményével megszerezte az idei szezon 12-dik futamgyőzelmét, és egyben csapata számára pedig a 6-dik konstruktőri világbajnoki címet is.

Schumacher - aki az első helyről vághatott neki a mai Magyar Nagydíjnak - rajt-cél győzelmet aratva egyel növelte F1-es karrierje során bezsebelt győzelmeinek a számát, és így már összesen 82 alkalommal állhatott fel a legjobbaknak kijáró dobogó legfelsőbb fokára. A második helyen a „kettes számú” Ferrari versenygéppel induló Rubens Barrichello szelte át a célvonalat, ami pedig azt jelenti, hogy a 2004-es világbajnoki sorozatban ez volt a 7-dik olyan alkalom, amikor az első két helyet a tűzpiros gépcsodák hódították el.

A mai győzelem még jobban tudatosította az ellenfelekben azt, hogy igenis a Ferrari dominanciája a legjellemzőbb erre az évadra.

Az olasz istálló tagjai a futam leintése előtti utolsó körben már nem tudták palástolni kitörő örömüket, és lázas sietséggel készítették elő Schumi számára a „World Number 1” felirattal ellátott táblát, hogy azzal üdvözöljék őt a kockás zászló leintésének pillanatában.

A két Ferrari versenyző mögött a Renault színeit képviselő Fernando Alonso lett a harmadik, aki ezáltal az idei évben negyedszer állhatott fel a dobogóra. A francia alakulat a Magyar Nagydíjat követően 91 ponttal a második helyen áll a konstruktőrök versenyében.

A kolumbiai nemzetiségű Juan Pablo Montoya az új orr-elemmel ellátott Williamsével a BAR-Honda két versenyzőjét, Jenson Buttont és Takuma Satot megelőzve a negyedik helyen ért célba.

Ebben az évben Antonio Pizzonia már második alkalommal szállhatott harcba versenykörülmények között a többi száguldó „harcostárssal”, és a mai hetedik helyezésével újabb két ponttal gyarapította csapata és saját pontjainak a számát. A Sauber Petronas olasz versenyzője, Giancarlo Fisichella az egy pontot jelentő nyolcadik helyen zárta a mai napot a hungaroringi aszfaltcsíkon.

Schumacher igazán jó rajttal vágott neki a mai küzdelemnek. Csapattársa, Rubens Barrichello, és az ötödik helyről induló Fernando Alonso sem panaszkodhat a rajtot illetően, hiszen ők hárman érkeztek meg először a pálya első számú kanyarjához.

Trulli három helyet ledolgozva feljött egészen a hatodik helyig, és mögötte Button és Räikkönen is keményen küzdött. Hazánk Forma 1-es pilótája, Baumgartner Zsolt számára nem igazán indult szerencsésen a mai viadal, hiszen egy kisebb technikai problémának köszönhetően a boxutcából kellett elrajtolnia.

A mezőny közepén autózó Ricardo Zonta – aki Cristiano da Mattát váltotta fel a Toyota volánja mögött – egy kisebb incidensbe keveredett a rajtot követő első kanyarban, de tovább tudta folytatni a versenyt.

Alonso volt az első versenyző, aki a harmadik helyéről kiállva először látogatta meg csapatát a boxban, a tervezett kerékcserének ill. tankolásnak eleget téve ezzel.

Schumacher a 11-dik kör végén ment ki először az új Bridgestone papucsokért, valamint egy kis üzemanyagért. Csapattársa sem akarta tovább húzni az időt, és mindössze egy kör elteltével követte Schumi példáját.

A Ferrari csapat tagjainak azonban nem kis problémát jelentett a „tankoló szerkezet”, hiszen az üzemanyagtartály feltöltése során a drága „nedüből” egy kisebb mennyiség az aszfaltra került. Természetesen a szerelők azonnal nekiláttak a probléma megoldásának, és láthatóan ez sem akadályozta meg őket abban, hogy ismét egy nagyszerű eredményt könyvelhessenek el maguknak.

Felipe Massa a 22-dik kör után Kimi Räikkönen sorsára jutott, és sajnos a verseny feladására kényszerült. A kiesők névsorát nem sokkal ezután egy újabb versenyző nevével kellett bővíteni, hiszen a 2004-es évben először versenyző Ricardo Zonta a 32-dik körben szintén végleg elbúcsúzhatott a mezőnytől.

A magyar pálya azonban tovább szedte „áldozatait”, és a Renault színeiben versenyző Jarno Trulli, valamint a Jordan versenygéppel pályára lépő Giorgio Pantano is a pálya mellől szemlélték tovább az eseményeket.

Az olaszok szurkolók mellett - akik a Ferrari nagyszerű teljesítményét ünnepelhették a futam leintését követően - hazánk Forma 1-es szurkolótábora sem hagyta egyedül az első magyar F1-es pilótát, Baumgartner Zsoltot. A helyszínre kilátogatók és a televíziók képernyője előtt nagyon sokan láthatták, hogy Zsolt megbízható versenyzésének köszönhetően a 15-dik helyen hozta be Minardi versenyautóját.

Forrás: f1hirek.hu


Egyéb évek:


86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19


Eredményei
Vissza az oldal elejére