Unkarin Kansainvälinen Lipputoimisto Formula 1 Grand Prix
-84 päivää unkarin Formula 1 Grand Prix 2020 Deutsch Deutsch | English English | Suomi Suomi | Polski Polski | Magyar Magyar

 Tulokset 2007 Kilpailu raportti

Kilpailu raportti


Hamilton voitti Unkarissa, Räikkönen toinen

McLarenin Lewis Hamilton ajoi paalupaikalta voittoon formula ykkösten Unkarin GP:ssä sunnuntaina. Hamilton johti kilpailua jokaisen kierroksen ajan.

Kimi Räikkönen ajoi Ferrarillaan toiseksi 0,7 sekuntia Hamiltonille hävinneenä. Räikkönen nousi kolmannesta ruudusta toiseksi jo startissa ohittamalla BMW-kuski Nick Heidfeldin, joka ajoi lopulta kolmanneksi. Hamilton ja Räikkönen ajoivat kahden varikkokäynnin taktiikalla, kun taas Heidfeld vieraili varikolla kolmeen otteeseen. Heidfeld hävisi Hamiltonille 43 sekunnilla.

Hamilton kasvatti MM-johtonsa seitsemään pisteeseen ennen tallikaveriaan Fernando Alonsoa, joka ajoi Unkarissa neljänneksi. Räikkönen on 20 pistettä Hamiltonia perässä. Valmistajien MM-sarjassa McLaren ei saanut lainkaan pisteitä rangaistuksena aika-ajossa nähdystä kilpailun ja moottoriurheilun edun vastaisesta toiminnasta. Näin McLarenin johto Ferrariin kaventui 19 pisteeseen. Valmistajien voittopysti jätettiin kokonaan jakamatta GP:n jälkeisissä palkintojuhlallisuuksissa.

Räikkönen ja Hamilton ajoivat koko matkan peräkkäin. Sen jälkeen kun molemmat kuljettajat ottivat toisella varikkokäynnillä alleen superpehmeät renkaat, nousi suomalainen parhaimmillaan 0,5 sekunnin päähän Hamiltonista, muttei pystynyt yrittämään ohitusta, koska edellä ajanut Hamilton ei tehnyt ajovirheitä. Hungaroringilla ohittaminen ei tasavertaisten autojen välillä onnistu ilman toisen tekemää virhettä. Räikkönen yritti kovasti loppuun asti ajaen kilpailun nopeimman kierrosajan viimeisellä kierroksella.

- Tiesimme, että McLaren on täällä nopea. Vaikka auto oli kilpailussa hyvä, ei ohituspaikkoja ollut. Tällä radalla edellä ajavan on tehtävä selkeä virhe, jotta pääsee ohi. Aika tylsä kisa se oli, Räikkönen luonnehti.

- Aika-ajoissa emme olleet riittävän nopeita, jotta olisimme voineet taistella voitosta. Kilpailussa auto oli kuitenkin hyvä, mutta en vain päässyt kunnolla käyttämään sitä, Kimi lisäsi.

Williamsin Nico Rosberg ajoi seitsemänneksi ja Renault'n Heikki Kovalainen kahdeksanneksi. Rosberg piti alussa neljättä sijaa, mutta putosi kolmen varikkokäynnin taktiikkansa myötä taaksepäin. Kovalainen käytti muista kuljettajista poiketen suurimman osan kisasta pehmeämpää rengasseosta.

Paalupaikalta kuudenteen ruutuun tuomariston päätöksellä pudotettu Alonso menetti kaksi sijaa startissa. Hyvän lähdön 11. ruudusta ottanut Kovalainenkin pääsi alussa yrittämään Alonson ohittamista, mutta osui kevyesti espanjalaisen auton perään, mistä aiheutui reikä Kovalaisen auton keulaan. Alonso nousi nopeasti takaisin kuudenneksi ohittamalla Mark Webberin ja Robert Kubican. Alonso joutui viettämään pitkän aikaa Ralf Schumacherin Toyotan takana, mutta onnistui toisten varikkokäyntien myötä ohittamaan saksalaisen ja parantamaan muutenkin sijoitustaan. Loppukierrosten ajan kovasti Heidfeldia hiillostanut Alonso sijoittui ruutulipulla neljänneksi.

- Tiesin, että Alonso tulee yrittämään kovaa takanani, joten renkaiden toimiminen oli kisassa tärkeää. Alonso oli minua nopeampi, mutta Unkarissa ohittaminen ei ole helppoa, Heidfeld kertasi.

Spyker-kuski Sakon Yamamoto pyörähti viiden kierroksen jälkeen päin rengasvallia ja keskeytti. Jenson Button keskeytti Hondan hyydyttyä radan sivuun. Super Agurin Anthony Davidson kolaroi Giancarlo Fisichellan Renault'n kanssa ja pyörähti sen seurauksena ulos. Davidsonin auto jäi osittain radalle, josta se onnistuttiin siirtämään syrjään ratavirkailijoiden toimesta. Fisichella jatkoi kolarista huolimatta maaliin ajaen 12:nneksi. Toro Rosson Vitantonio Liuzzista tuli kisan neljäs keskeyttäjä, kun hän ajoi hitaasti varikolle.

Ferrarin Felipe Massalla oli vaisu kisa. Hän ajoi 14. lähtöruudusta 13:nneksi. MM-pistetilanteessa Massa putosi tallikaverinsa Räikkösen taakse neljänneksi.
McLarenilla kuohuu

Formulaviikonloppu sai yllättävän käänteen lauantaina, kun McLarenin Alonso viivytteli varikolla renkaiden vaihdossa hieman ennen aika-ajojen loppua sillä seurauksella, että tallikaveri Hamilton ei ehtinyt omien renkaiden vaihtonsa jälkeen enää ajamaan nopeaa kierrosta. Paalupaikan viimeisellä nopealla kierroksellaan napannut Alonso sai rangaistuksen viivyttelystään, ja hänet passitettiin lähtöjärjestyksessä kuudenteen ruutuun.

- Olen helpottunut lopputuloksesta. Kisa oli vaikea, ja neljäs sija oli maksimi, johon kuudennesta lähtöruudusta pystyi täällä pääsemään. Ilman rangaistusta olisin taistellut voitosta, kuten kierrosajoistani näkee, Alonso tyytyi sanomaan.

Hamilton myönsi kohun vaikuttaneen.

- Koko viikonloppu oli aikamoista draamaa, joten olen tyytyväinen, että kisan aikana pystyin pitämään keskittymiseni. Myös tiimi pysyi kaikesta huolimatta positiivisena, mikä oli kilpailun kannalta tärkeää, Hamilton kertoi viitaten lauantaisen aika-ajon tapahtumiin.

Lähde: mtv3.fi


Muut vuodet:


86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19


provided by
Takaisin sivun yläreunaan