A Forma 1 Magyar Nagydíj jegyértékesítési helye
Deutsch Deutsch | English English | Suomi Suomi | Polski Polski | Magyar Magyar

 Eredmények 2007 Futambeszámoló

Futambeszámoló


Hamilton nyerte a Magyar Nagydíjat

Lewis Hamilton nyerte a Magyar Nagydíjat Kimi Räikkönen és Nick Heidfeld előtt.

A McLaren-Mercedes versenyzője Lewis Hamilton  (Fernando Alonso büntetését követően) az első rajtkockából vághatott neki a Magyar Nagydíjnak. Hamilton kihasználta a lehetőséget egy újabb győzelemre, és ezáltal tovább növelte az előnyét az összetettben.

A rajtnál Kimi Räikkönen viszonylag könnyedén elhaladt a pálya piszkosabbik feléről rajtoló Nick Heidfeld mellett, és elkezdte Hamilton üldözését. Fernando Alonso egy pozíciót veszített a rajtnál, majd sikeresen előrébb lépett, ám Ralf Schumacherrel nem boldogult. A Toyota versenyzője egészen az első kiállásig maga mögött tudta tartani vetélytársát.

Elsőként a Spyker versenyzője Sakon Yamamoto búcsúzott, aki kicsúszott a kavicságyba, majd a gumifal mellett parkolta le munkaeszközét.

Míg Hamilton a boxutca kijáratánál kishíján összeütközött Satoval, a Renault versenyzője, Heikki Kovalainen a negyedik helyen autózott. A csapat egyedi taktikája kifizetődőnek bizonyult.

Felipe Massa féltávnál hajtott ki először a boxba, ám a nehéz autóval nem tudott előrébb lépni. "Borzalmas versenyem volt." - panaszkodott a brazil a futam után.

Az élcsapatok nagy része az utolsó etapban használta fel a Bridgestone lágyabb keverékét, ám az autók különbözően reagáltak a japán abroncsokra, így Alonso Heidfeldet, Räikkönen pedig Hamiltont tudta megközelíteni. Előzés azonban nem történt.

Hetven kör után Lewis Hamilton megszerezte harmadik futamgyőzelmét, Nick Heidfeld pedig a második dobogós helyezését. Kimi Räikkönen nem volt teljesen elégedett a második hellyel, ugyanis csak két ellenfelével szemben tudta csökkenteni lemaradását a bajnoki tabellán.

Forrás: motorsportal.hu


Egyéb évek:


86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19


Eredményei
Vissza az oldal elejére