A Forma 1 Magyar Nagydíj jegyértékesítési helye
Még 29 nap a 2022-es Nagydíjig Deutsch Deutsch | English English | Suomi Suomi | Polski Polski | Magyar Magyar

 Eredmények 2008 Futambeszámoló

Futambeszámoló


Heikki Kovalainen nyert a Hungaroringen

Újabb premier győzelem a Hungaroringen. Egy drámai hajrában Heikki Kovalainen diadalmaskodott a Magyar Nagydíjon. A McLaren-Mercedes versenyzője a Formula-1 történetének századik futamgyőztese. A dobogóra Timo Glock és Kimi Räikkönen is felállhatott.

A rajtnál Felipe Massa átvette a vezetést, míg Alonso sikeresen megelőzte Räikkönent. Timo Glock és Robert Kubica helyet cserélt. Vettel négy helyet veszített az első kör végén, amikor letért az ívről, míg hátrébb kisebb csaták alakultak a ki a jobb pozíciókért.

Az első boxkiállást Felipe Massa teljesítette, aki a negyedik helyre érkezett vissza. Egy körrel később Hamilton is bejött tankolni. A McLaren Alonso és Räikkönen mögé, a hatodik helyre érkezett vissza. Glock húsz kör után állt ki, de probléma merült fel, így több mint tíz másodpercet töltött a garázs előtt.

Vettel autója túlmelegedett, így véget ért a versenye. A Toro Rosso versenye nem a tervek szerint alakult, Bourdais autója tüzet fogott a boxban, de folytatni tudta a körözést. Később Nakajima és Barrichello autóján is lángok csaptak fel.

Hamilton defektet kapott, így a tervezettnél korábban kellett szuperlágy keverékre cserélnie. Ezzel a tizedik helyre csúszott vissza.

A futamon több koccanás is történt Nakajima Fisichellával, Trulli Piquet-vel. A Renault versenyzője kitessékelte a pályáról a Toyotát. De mindketten folytatni tudták a küzdelmet.

Sutil fékproblémákkal küszködött, így egy plusz kiállást kellett teljesítenie. Nem sokkal később feladni kényszerült versenyt.

A végén Räikkönen egyre közelebb került Glockhoz, akivel a harmadik pozícióért harcolt. A dobogós helyezés előzés nélkül is sikerült, amikor Massa motorja megadta magát - a kímélő üzemmód ellenére is. Emiatt Räikkönen is visszavett a tempóból.

A hetven körös versenyt Heikki Kovalainen nyerte Timo Glock és Kimi Räikkönen előtt. A jelenlegi mezőnyből Alonso és Button is itt nyert először.

Forrás: motorsportal.hu


Egyéb évek:


86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19


Eredményei
Vissza az oldal elejére