A Forma 1 Magyar Nagydíj jegyértékesítési helye
Deutsch Deutsch | English English | Suomi Suomi | Polski Polski | Magyar Magyar

 Eredmények 2009 Futambeszámoló

Futambeszámoló


Hamilton ksznetet mondott a csapatnak

A McLaren-Mercedes színeiben versenyző Lewis Hamilton az idei szezon első felében mutatott bukdácsolása után a világbajnokság 10-gik állomásaként megrendezett Magyar Nagydíjon elsőként ért célba. A brit pilóta legutóbb a tavalyi Kínai Nagydíjon állhatott fel a legjobbnak kijáró dobogó legfelső fokára, így talán a hungaroringi eredményét követően újra sikerült megtalálnia az utat a győzelem felé.

„Egyszerűen hihetetlen, hogy a szezon első fele után újra a csúcsra sikerült kerülnünk. Nagyon hosszú utat kellett ezért megtennünk, és természetesen ezért nemcsak nekem, hanem az egész csapatnak hatalmas elismerés jár. Éppen ezért ezúton is szeretném köszönetemet kifejezni mindazoknak, akik a hétvégén oly sokat fáradoztak a pályán, és a gyárunkban egyaránt." - nyilatkozta a magyarországi futam győztese, Lewis Hamilton.

„A gyárunkban mindenki nagyon keményen dolgozott az elmúlt időszakban, és nagyon jó látni, hogy a körülmények ellenére senki sem adta fel a harcot. Az igazat megvallva erre a hétvégére nem bíztunk a győzelemben, de el kell mondanom, hogy az autó remekül teljesített." - tette hozzá a brit pilóta.

Hamilton elmondta továbbá, hogy ez a győzelem további erőt ad mindannyiunknak, hiszen ahhoz, hogy ezt az eredményt meg tudják ismételni, továbbra is nagy erőbedobással kell dolgozniuk a fejlesztéseken.

„Ettől a hétvégétől kezdődően még inkább kell majd fókuszálnunk a fejlődésünkre, és egy cseppet sem lehet lazítanunk. Továbbra is olyan keményen kell dolgoznunk, mint eddig, nem szabad lejjebb adni a lelkesedésünkből sem." - folytatta Hamilton.

A McLaren versenyzője - aki a magyarországi versenyhétvégére a KERS-sel megerősített autójával szerezte meg idei első győzelmét - nyilatkozatában említést tett a szombati időmérőn balesetet szenvedett Felipe Massáról is. „A legjobbakat kívánom neki, és bízom a mielőbbi felépülésében."

Forrás: motorsportal.hu


Egyéb évek:


86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19


Eredményei
Vissza az oldal elejére