A Forma 1 Magyar Nagydíj jegyértékesítési helye
Deutsch Deutsch | English English | Suomi Suomi | Polski Polski | Magyar Magyar

 Eredmények 2011 Futambeszámoló

Futambeszámoló


Jenson Button győzött a Magyar Nagydíjon!

A 200. versenyét teljesítő Jenson Button nyerte a Magyar Nagydíjat, aki mögött a címvédő Sebastian Vettel érkezett célba. A dobogó harmadik fokára Fernando Alonso állhat fel....

Rendkívüli izgalmakat hozott a 2011-es Magyar Nagydíj, ahol bár Sebastian Vettel meg tudta tartani a rajtnál a vezető helyét, a McLarenek hamar be tudták őt darálni a még esős pályán. A Red Bull a száradó aszfalton aztán hozta a tőle elvárható jó tempót, ami lehetővé tette számára, hogy lőtávolban tudjon maradni.

A címvédő végül nem előzött, de a vezető Hamilton kilőtte magát a versenyből, így Vettel feljött a második helyre. A McLaren előbb megperdült az újra érkező eső miatt, majd miután oda-vissza előzgették egymást a csapattársával, rossz döntéssel felvette az intermediate abroncsokat, melyek azonban a száradásnak induló pályán nem működhettek. Hamilton visszatért cserélni, majd kapott egy bokszutca-áthajtásos büntetést (a megperdülésekor veszélyhelyzetet teremtett, amikor azonnal visszaforgatta az autóját a helyes irányba), amivel aztán végleg elment az esélye, hogy felkapaszkodjon ismét az élre.

Ellenben vissza tudott kapaszkodni a negyedik helyre, mivel Mark Webber vele együtt kinn volt egy „téves” kerékcserén. Hamilton végül egy lekörözés segítségével előzte meg az ausztrált. Kamui Kobayashi engedte el későn Webbert, aki mellé így be tudott szúrni a brit a 12-es előtt és a féktávon belső íven megfogta a Red Bullt.

Jenson Button így gyakorlatilag a végére ellenfél nélkül nyerte meg élete 200. F1-es futamát. A britnek egyelőre nagyon jó emlékei lehetnek tehát a Hungaroringről, hiszen első győzelmét is itt aratta, s jubilálni is jubilálhatott itt.

Sebastian Vettel azonban egy újabb győzelemtől esett el, de második helyével így is távolodott legnagyobb ellenfeleitől, Mark Webbertől (5), Lewis Hamiltontól (4) és Fernando Alonsótól (3).

A mezőny most nyári szünetre megy, legközelebb augusztus végén, a Belga Nagydíjjal térnek vissza a versenyzéshez.

Forrás: motorsportal.hu


Egyéb évek:


86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19


Eredményei
Vissza az oldal elejére