Unkarin Kansainvälinen Lipputoimisto Formula 1 Grand Prix
-115 päivää unkarin Formula 1 Grand Prix 2020 Deutsch Deutsch | English English | Suomi Suomi | Polski Polski | Magyar Magyar

 Tulokset 2013 Kilpailu raportti

Kilpailu raportti


Räikkönen nousi toiseksi - piti Vettelin upeasti aisoissa

Lotuksen Kimi Räikkönen ajoi toiseksi formula ykkösten Unkarin GP:ssä.

Kilpailun voitti paalupaikkamies Lewis Hamilton, jolle ykkössija on ensimmäinen Mercedes-auton ratissa. Räikkösen ero kärkeen oli 10,9 sekuntia.

Räikkönen teki upean nousun kuudennesta lähtöruudusta kahden varikkokäynnin taktiikallaan. Hamilton ja kolmanneksi sijoittunut Red Bullin Sebastian Vettel pysähtyivät varikolla kolme kertaa. Räikkönen nousi toiseksi, kun Vettel kurvasi viimeiselle varikkokäynnilleen. Saksalainen nousi Räikkösen kantaan ja teki ohitusyrityksen kaksi kierrosta ennen maalia, mutta Räikkönen ei antanut kaverilleen mahdollisuutta ohittamiseen, vaan piti järkähtämättömästi oman ajolinjansa. Vettel valitti tiimiradiossa, ettei Räikkönen jättänyt hänelle riittävästi tilaa. Viimeisellä kierroksella Vettel yritti vielä renkaat savuten, muttei onnistunut suomalaisen ohittamisessa.

Räikkönen joutui jättämään autonsa radan varteen heti maalilinjan ylittämisen jälkeen.

Ferrarin Fernando Alonso ajoi Hungaroringin radalla viidenneksi, joten hän putosi kuljettajien MM-sarjassa Räikkösen taakse kolmanneksi. MM-sarjan kärjessä jatkaa Vettel, jolla on 172 pistettä. Räikkösellä pisteitä on 134 ja Alonsolla 133.

Räikkösen tallikaveri Romain Grosjean oli kisan alussa mukana voittotaistosta, kunnes kolaroi Lotuksen takapyöränsä Jenson Buttonin McLaren-auton etusiipeen. Grosjean joutui sen seurauksena tulemaan renkaidenvaihtoon. Lisäksi tuomaristo määräsi Grosjeanille varikon läpiajorangaistuksen, koska hänen katsottiin saaneen hyötyä radan ulkopuolelta ajamisesta tilanteessa, jossa hän ohitti Felipe Massan Ferrarin. Grosjean sijoittui lopulta kuudenneksi.

Valtteri Bottaksen Williams-autoon iski hydrauliikkavika ja hän joutui keskeyttämään. Nico Rosberg keskeytti niin ikään moottoririkkoon, kun liekit iskivät Mercedes-autosta viisi kierrosta ennen maalia. Pastor Maldonado avasi Williams-tallin tämän kauden MM-pistetilin 10. sijallaan.


Lähde: mtv3.fi


Muut vuodet:


86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19


provided by
Takaisin sivun yläreunaan