Unkarin Kansainvälinen Lipputoimisto Formula 1 Grand Prix
60 päivää unkarin Formula 1 Grand Prix 2020 Deutsch Deutsch | English English | Suomi Suomi | Polski Polski | Magyar Magyar

 Tulokset 2017 Kilpailu raportti


Yleistä:


Katsaus

Kilpailupäivä:Kilpailu raportti

Kilpailu raportti


Vettel ja Räikkönen kaksoisvoittoon – Ferrari ei antanut Kimille voittomahdollisuutta

Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen ajoivat Ferrarille kaksoisvoiton Unkarin GP:stä. Räikkösellä olisi ollut kyytiä jopa kisan voittoon, mutta Ferrari piti ohjausongelmista kärsineen Vettelin kärjessä, mikä aiheutti kovan paineen takaa.

Mercedeksen Valtteri Bottas oli kolmas. Hän pääsi viimeisessä mutkassa kolmanneksi, kun tallikaveri Lewis Hamilton laski hänet edelleen. Bottas oli aiemmin antanut tietä Hamiltonille, joten britti antoi tyylikkäästi paikan takaisin.

Räikköselle palkintosija oli Unkarissa jo uran kahdeksas, hänellä on palkintopallipaikkoja Hungaroringilta enemmän kuin kellään muulla. Hamilton nousi Ayrton Sennan ja Michael Schumacherin rinnalle seitsemään palkintosijaan.

Vettel otti kauden neljännen voittonsa ja nousi MM-sarjan kärjessä 202 pisteeseen. Hamilton kuittasi 12 pistettä ja ero MM-kärjessä on kesätauolle lähdettäessä 14 pistettä.

Ferrari oli kisan alussa todella vakuuttava. Vettel nykäisi nopeasti Räikköseen noin kolmen sekunnin eron ja Räikkönen jätti puolestaan Bottaksen viiden sekunnin päähän. Ennen varikkokäyntejä Räikkönen kuroi Vettelin etumatkan umpeen ja sanoi tallille, että hän joutuu hidastamaan vauhtiaan, kun on Vettelin takana jumissa.

Vettel valitti hetkeä aiemmin, että hänen autonsa ohjauksessa on vikaa. Incar-kamera paljasti selvästi, että Vettel joutui kääntämään rattia selkeästi vasemmalle, kun hän ajoi suoralla.

Ferrari otti Vettelin ja Räikkösen peräkkäisillä kierroksilla varikolle, eikä Kimi päässyt yrittämään ohittamista varikkokäyntien yhteyksissä. Vettelin ongelmat jatkuivat ja Räikkönen teki tallille selväksi, että hänen pitäisi päästä Vettelin ohi, sillä Bottas ja Hamilton saavuttivat kärkikaksikkoa rajusti.

Räikkösen vaatimukset ja huolenaiheet eivät aiheuttaneet reaktioita, vaan Vettel pysyi kärjessä. Taustalla Bottas sai selkeän käskyn, että jos hän ei pääse Räikkösen ohi, suomalaisen pitää päästää Hamilton edelleen. Näin kävi hetkeä myöhemmin: Bottas teki tilaa ja Hamilton hyökkäsi Räikkösen kimppuun.

Bottakselle sanottiin radiossa, että hänen pitää pysyä Hamiltonin lähellä, että voi saada vielä paikkansa takaisin. Hamiltonille annettiin ensin viisi kierrosta aikaa ohittaa Räikkönen, sitten viisi lisää. Hamilton itse sanoi radiossa, että voi antaa paikan takaisin Bottakselle.

Räikköselle lisähuolta toi se, että renkaat kuluivat Vettelin takana todella pahasti, mutta Hamilton teki kuusi kierrosta ennen loppua virheen, joka vesitti hänen mahdollisuutensa lopullisesti. Viimeisellä kierroksella Hamilton osoitti herrasmiesmäisyytensä ja päästi Bottaksen maaliin kolmantena.

Kisan alku oli Red Bullille hetken upea, mutta muuttui katastrofiksi. Verstappen ja Daniel Ricciardo pääsivät startissa Lewis Hamiltonin edelle, mutta Verstappen lukitsi kakkosmutkassa renkaansa ja osui Ricciardon kylkeen. Australialaisen kisa päättyi siihen ja Verstappen sai tuomaristolta 10 sekunnin aikarangaistuksen.

Ricciardo antoi kiukkuista palautetta tallikaverilleen radiossa: "Oliko se, se jonka luulin? Helvetin huono häviäjä."

Verstappen ajoi lopulta hienon kilpailun ja oli maalissa viides. Fernando Alonso tuuletti myös tyytyväisenä, sillä hän oli McLarenillaan kuudes. Myös tallikaveri Stoffel Vandoorne avasi kauden pistetilinsä, kun hän oli kymmenes. McLaren nousi valmistajien sarjassa viimeiseltä sijalta pois ja jätti Sauberin kuuden pisteen päähän.

Ferrari kiristi kaksoisvoitollaan myös valmistajien MM-sarjaa, ero on nyt Mercedeksen hyväksi 39 pistettä. Bottas on kuskien pisteissä kolmas, ero Vetteliin on 33 ja Hamiltoniin 19 pistettä.

F1-sarja vetäytyy nyt neljän viikon kesätauolle. Ensi viikon alussa testataan vielä Unkarissa kaksi päivää, mutta seuraava kisa ajetaan Belgian Spassa 27. elokuuta.

Lähde: mtv.fi


Muut vuodet:


86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19


provided by
Takaisin sivun yläreunaan